Чи можемо перейти на “ти”? – Ні!

Якщо комусь не зручно звертатися до Вас використовуючи займенник “Ви”, при тому, що “Ви” звертаєтеся до нього чи неї використовуючи “Ви”, то які висновки можна із цього зробити?

В ITRampage я зазвичай звертаюся особисто до читача і роблю це з використанням займенника “Ви”, аби підкреслити своє поважне ставлення до кожного, хто зацікавлений темами, на які я пишу.

Оффлайн я також звертаюсь до людей використовуючи “Ви” та повні версії імен, аби продемонструвати своє поважливе ставлення і в такий спосіб продемонструвати якого ставлення я очікую до себе. Якщо хтось не відповідає взаємністю – я з ним більше не спілкуюсь.

Уявіть собі групу людей, де усі звертаються один до одного використовуючи займенник “Ви” та повну форму ім’я. Не Вова, Коля, Настя, Санек і т.д., а, відповідно, Володимире, Миколаю, Анастасіє, Олександре. Хіба у Вас не буде автоматично сформована більш висока думка про цих людей? Хіба підкреслена взаємоповага не робить усіх членів такої групи рівнем вище в очах одне одного та випадкових свідків?

Gentlements meeting painting.
Зустріч джентельменів

Короля робить його свита. Лоха також.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *