Ваші дизайн системи – лайно

Я маю не великий досвід роботи веб-дизайнером, але як Solutions та Software Architect завжди приймав участь у обговоренні UI/UX в дуже різних проєктах із дуже різних предметних областей, то ж маю достатню компетенцію для висноку приведеного у заголовку.

Design trends. Design trends everywhere.

Коли дизайнери говорять про дизайн системи, то насправді говорять про набори UI компонентів. Там немає жодної системи. Єдине, що там є – це узгодженість компонентів та структура/організованість.

Дизайн система має містити інформацію про взаємодію з користувачем достатню для того, аби розробники працювали над UI без необхідності створювати мокапи чи дизайни кожної сторінки. Сам підхід до розробки дизайн систем полягає у тому, аби UI/UX експерти створювали систему, а не працювали над кожним екраном. Якщо це не так, то ніякої мови про дизайн систему бути не може!

Першопричиною такої проблеми я бачу у тому, що веб-дизайнери не мають технічної бази. Вони є звичайними операторами Figma чи Sketch і фокусуються переважно на візуальній складовій. Це може працювати для промо-сайтів, але не для розробки інформаційних систем. Доречі, усі компьютерні UI/UX були першопочатково створені розробниками, а не дизайнерами. Дизайнери лише спромоглися дещо прикрасити їх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *